ALEJA, Ljubljana
Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
Trenutno odprto
Delovni čas
Ponedeljek–petek
10:00 – 21:00

Sobota
10:00 – 21:00

Nedelja
12:30 – 19:00

Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
#1 DIY: Okrasek za otroško sobo – krog z imeni
Naredite sami

#1 DIY: Okrasek za otroško sobo – krog z imeni

Saansh, 14.01.2020

Bi radi nekaj posebnega za otroško sobo? Potem ste prišli na pravo mesto! Tukaj najdete navodila za izdelavo prilagojenega kroga z imeni, ki ga lahko uporabite kot okrasek. Z njim pa boste zagotovo na ustnice pričarali nasmešek tudi vsem novopečenim mamicam. Pa začnimo!

Potrebujete:
  • bakreno/aluminijasto žico (debelo)
  • žico za ustvarjanje (tanko)
  • dekorativni kovinski obroč
  • volno (3 barve)
  • pištolo za vroče lepilo
  • škarje

1. korak:

Najprej pripravimo predlogo za napise. Vzemite kovinski obroč in ga narišite na kos papirja. Nato napišite otrokovo ime tako, da se razteza od začetka do konca obroča. Zapišite ime brez presledkov, saj bo tako oblikovanje z žico v 2. koraku lažje.

2. korak:

Zdaj poskusite ime oblikovati z aluminijasto žico. Delo s predlogo je zelo preprosto, saj sledite napisanemu imenu in pri tem pazite, da je črka oblikovana točno tako.

3. korak:

Potem pride del, ki traja najdlje. Okoli žice morate naviti volno. Začeti morate pri prvi črki in nanjo nanesti lepilo iz pištole za vroče lepilo, na katero lepite prejo. Potem se lahko navijanje začne.

Namig: Ne skrbite, če žica med zavijanjem ne ostane na mestu. Predlogo hranite do konca, nato pa, ko končate, lahko vse potisnete na svoje mesto.

4. korak:

Preden namestite napis na okrasni kovinski obroč, potrebujete še pompome. Tudi te lahko naredite sami. Potrebujete le vilice, škarje in volno.

  • Odrežite okoli 5 cm dolgo nit in jo postavite na sredino vilic, tako da lahko polovico držite s palcem (glej fotografijo), druga polovica pa visi na spodnji strani.
  • Zdaj ovijte nit okoli vilic. Ko končate, naredite z nitjo, ki ste jo prej pustili viseti, na sredini vozliček.
  • Zdaj po dolžini razrežite obe strani.
  • Tako je videti dokončan pompom. Če so ostale daljše niti, ga lahko še nekoliko pristrižete.

Zdaj morate iz vsake barve narediti dva pompoma.

5. korak:

Nazadnje pritrdite napis in pompom na okrasni kovinski obroč. Za to potrebujemo tanko žico za izdelovanje. Z njo pritrdite prvo in zadnjo črko imena na kovinski obroč. Tudi pompome pritrdite z žico.

Nasvet: Za piko na i sem uporabila majhen pompom iz filca, ki sem ga pritrdila s prozorno perlona nitjo. S tem pričarate vtis, kot da lebdijo v zraku.

Personaliziran krog z imenom je gotov! Izdelava je zares preprosta, potrebujete le nekaj časa, potrpljenja in spretnosti. Zdaj ga lahko obesite v sobo ali z njim nekoga osrečite.

Želimo vam obilo zabave pri izdelovanju!

Saansh
Saansh

alt
Naša maskota HAPPY obožuje slastne piškotke, prav tako pa jih imamo radi tudi mi. Zaradi tega na tej spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih lahko spremljamo brskanje naših obiskovalcev in jim omogočamo najboljše možne storitve. Več informacij o piškotkih in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Izjavi o varstvu podatkov. S klikom na »Sprejmem« se strinjate z uporabo piškotkov in z njimi povezano obdelavo vaših osebnih podatkov. Nastavitve lahko spremenite kadar koli, tako da na naši spletni strani spodaj ali v nadaljevanju kliknete na
ZASTAREL BRSKALNIK
Vaš brskalnik je zastarel. Posodobite ga na najnovejšo verzijo ali pa ga za več varnosti, hitrejše delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo pri ogledu naše spletni strani zamenjajte.
Razumem