ALEJA, Ljubljana
Trenutno odprto
Delovni čas
Ponedeljek–petek
10:00 – 21:00

Sobota
10:00 – 21:00

Nedelja
12:30 – 19:00

Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
Trenutno odprto
Delovni čas
Ponedeljek–petek
10:00 – 21:00

Sobota
10:00 – 21:00

Nedelja
12:30 – 19:00

Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
Ročno ustvarjanje z otroki
Naredite sami, Zabava
Ročno ustvarjanje z otroki
Mother’s finest, 29.01.2020

Kaj je lahko lepšega kot ukvarjanje s svojimi otroki, skupaj preživeti čas in skupaj kaj izdelati? To najraje naredimo z ustvarjalnim projektom! Pri tem lahko ustvarjamo, pozabimo vse okoli sebe, se pogovarjamo in izmenjujemo ideje.

Ni nujno, da se lotimo zapletenih ustvarjalnih projektov in pri tem tudi ne potrebujemo veliko različnih materialov. Zelo radi delamo s papirjem, izrezujemo, lepimo in nato vse skupaj okrasimo z barvnimi lepilnimi kamni ali pompomi. Doma imam vedno zalogo barvnega papirja, s katerim lahko naredimo toliko lepih stvari.

Ustvarjalne ideje niso le zabavna popoldanska dejavnost, temveč se po mojem mnenju izkažejo tudi kot dobra programska točka na otroški zabavi. Tako se otroci na zabavi malce umirijo, skupaj sedijo za mizo in povrh tega svoje malo umetniško delo odnesejo domov kot spominek.

1 Vabila za rojstnodnevne zabave

Ko načrtujete rojstnodnevno zabavo, je vedno lepo, da vabila oblikujete sami. Tako se lahko skupaj pripravite na zabavo in veselje ob podelitvi vabil je še večje, ker ste jih pripravili sami.

 

Material:

 • barvni papir/karton
 • škarje
 • pisala z bleščicami
 • bleščeči kamni in pompomi, ki jih lahko nalepite

Ko je moja hči praznovala zabavo v slogu morske deklice, smo za prijatelje iz vrtca naredili vabila v obliki školjk. Na barvni papir sem narisala obris školjke in jo izrezala. Nato smo obliko narisali še s pisali z bleščicami in jo okrasili s črtami. Na školjko smo dodatno nalepili še veliko pisanih kamenčkov in pompome. Besedilo vabila sem napisala na računalnik, ga natisnila, izrezala in nalepila na hrbtno stran školjke. Gotovo!

2 Mavrice

Pisane mavrice se lahko uporabljajo kot dekoracija otroške sobe ali kot vabilo. Če jih nanizate na vrvico, dobite čudovito okrasno girlando.

Material:

 • barvni papir/karton
 • vodne barve ali oljne krede/flomastri
 • barvni lepilni kamni in pompomi ali svilen papir
 • škarje

Pustite svoji domišljiji prosto pot! Po želji lahko na loke, ki jih izrežete iz papirja ali kartona, rišete z vodnimi barvami, flomastri ali oljnimi kredami in jih nato okrasite s kamni, svilenim papirjem in/ali pompomi.

Loka, ki ju je naredila moja hči, že dolgo visita v njeni sobi in ju je vedno z veseljem pogledati!

3 Vile-kroni

Na hčerkini zadnji rojstnodnevni zabavi, vilinski zabavi, sem otrokom natisnila predloge, iz katerih so lahko naredili pisane kronice z metuljčki. Na Pinterestu ali na splošno na spletu je veliko predlog za tiskanje, s katerimi lahko ustvarjate. Večji otroci, ki že dobro obvladajo delo s škarjami, lahko sami izrežejo črte in različne velikosti metuljev.

Material:

 • predloga za tiskanje
 • pisan papir
 • škarje
 • lepilo
 • spenjač
 • pompomi
 • nalepke/lepilni kamni/nalepke iz penaste gume
 • pisala za dekoriranje

Na trak, ki ga je po dolžini treba prilagoditi otrokovi glavi – ker je to tisti del, ki ga nadenete – po želji prilepite enega ali več metuljev. Nato lahko vse lepo okrasite s pisali in lepilnimi kamni.

Želim vam obilo zabave pri izdelovanju in skupnem kreativnem ustvarjanju!

Slika in besedilo: Isabelle Flandorfer / Mother’s Finest www.mothersfinest.me

Mother’s finest
Mother’s finest
alt
Naša maskota HAPPY obožuje slastne piškotke, prav tako pa jih imamo radi tudi mi. Zaradi tega na tej spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih lahko spremljamo brskanje naših obiskovalcev in jim omogočamo najboljše možne storitve. Več informacij o piškotkih in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Izjavi o varstvu podatkov. S klikom na »Sprejmem« se strinjate z uporabo piškotkov in z njimi povezano obdelavo vaših osebnih podatkov. Nastavitve lahko spremenite kadar koli, tako da na naši spletni strani spodaj ali v nadaljevanju kliknete na Nastavitve piškotkov.
Sprejmem
Vse piškotke
Nujne piškotke
Ti piškotki so potrebni za delovanje naše spletne strani in jih v naših sistemih ni mogoče deaktivirati. Potrebni so iz tehničnih razlogov, da se na naši spletni strani lahko izvajajo osnovne funkcije.
Funkcionalne piškotke
Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletne strani, da lahko merimo njen uspeh in izboljšamo njeno delovanje. Za uporabo spletne strani ti piškotki niso nujno potrebni, kljub temu pa opravljajo pomembne naloge. Brez teh piškotkov funkcije, ki omogočajo optimalno brskanje po naših spletnih straneh, niso več na voljo.
Ciljne piškotke
PLANET LOLLIPOP ima poleg lastnih vsebin na www.planet-lollipop.si vključene tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ko obiščete spletno stran PLANETA LOLLIPOP, ti tretji ponudniki uporabijo piškotke, s katerimi npr. pridobijo informacije, da ste si relevantno vsebino ogledali na eni od spletnih podstrani PLANETA LOLLIPOP. Za nadaljnje informacije o uporabi piškotkov s strani tretjih ponudnikov prosimo obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov, npr. Google Analytics.
Shranite
ZASTAREL BRSKALNIK
Vaš brskalnik je zastarel. Posodobite ga na najnovejšo verzijo ali pa ga za več varnosti, hitrejše delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo pri ogledu naše spletni strani zamenjajte.
Razumem