ALEJA, Ljubljana
Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
Trenutno odprto
Delovni čas
Ponedeljek–petek
10:00 – 21:00

Sobota
10:00 – 21:00

Nedelja
12:30 – 19:00

Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
10 najboljših iger za zabave
Igra, Zabava

10 najboljših iger za zabave

Mother’s finest, 17.01.2020

Naj bo to rojstnodnevna ali pustna zabava, otroška zabava je uspešna le z zabavnimi igrami! Večina iger je prava klasika, saj so se ohranile iz roda v rod in smo se jih tako že mi radi igrali kot otroci. Igra z loncem, slepe miši in gnilo jajce so še vedno zelo priljubljene igre in ne potrebujejo veliko priprav. Predstavila vam bom 10 iger za zabavo, ki jih lahko preprosto načrtujete in zaradi katerih je vsako praznovanje še nekoliko bolj zabavno:

1 Ples z zaustavljanjem

Predvaja se glasba (po možnosti najljubša glasba otroka, ki praznuje), vsi otroci prosto plešejo v sobi in ko se glasba ustavi, se morajo vsi ustaviti, kot da so ukoreninjeni in se ne smejo premikati. Ne smejo se gibati, smejati, premikati obraza, ostati morajo čim bolj mirni, kar ni tako preprosto! Tisti, ki ne zamrzne pravočasno, izpade iz igre.

2 Telefon

Vsi otroci sedijo v krogu na tleh. Eden izmed njih si izmisli stavek in ga zašepeta sosedu na uho. Ta svojemu drugemu sosedu zašepeta, kar je razumel in tako gre naprej po vrsti. Izrečenega stavka ne smemo še enkrat ponoviti, če ga nismo takoj razumeli. Zadnji otrok v vrsti nato na glas pove, kaj je prispelo do njega (pogosto je to nekaj povsem drugega od prvega stavka, kar je še posebno smešno!). Nato prvi otrok pove, kakšen je bil prvotni stavek.

3 Pantomima

Otroci so razdeljeni v dve skupini. Enemu otroku se v uho prišepne pojem in nato ga mora svoji skupini predstaviti brez besed – le s fizičnim prikazom. Preostali del skupine mora uganiti, kaj bi to lahko bilo. Potem se druga skupina domisli novega pojma.

4 Potovanje v Jeruzalem

Ta zabavna klasična igra ne sme manjkati! V prostoru so razporejeni stoli, vendar številčno eden manj, kot je otrok. Medtem ko igra glasba, otroci tečejo po sobi, in ko glasba utihne, se morajo vsi usesti na svoj stol. Kdor ni našel sedeža, izpade. Za naslednji krog se spet odstrani po en stol.

5 Potrkaj po loncu

Ni zabave brez trkanja po loncu! Pod lonec skrijte majhno sladkarijo ali darilo. Enemu izmed otrok zavežite oči in mu dajte v roko žlico. Otroka na kratko zavrtite v krogu, da izgubi orientacijo, in ga nato postavite na kolena. Zdaj lahko izgovarjate besedici »mrzlo« ali »vroče«, da mu pomagate, da zadene lonec. Ko potrka po loncu, si lahko sname obvezo z oči, vzame sladkarijo iz lonca in na vrsti je naslednji otrok.

6 Tek z jajcem

Ena izmed najbolj klasičnih iger na zabavah, a še vedno zelo priljubljena! Potrebujete žlico in trdo kuhano jajce (prosimo, ne uporabljajte surovih jajc; bolje je biti previden kot obžalovati) ali krompir. Zdaj otroci tekmujejo med seboj in tečejo določeno razdaljo, med tekom pa ne smejo izgubiti jajca ali krompirja.

7 Ugibanje predmetov

Napolnite vrečo z od tremi do petimi predmeti (avtomobilček, poskočna žoga, igralna figura, žlica itd.) in pustite otrokom, da s tipanjem ugotovijo, kateri predmeti so v vreči.

8 Besedni alarm

Medtem ko beremo zgodbo, je otrokom dovoljeno dajati »besedni alarm«. Kadar se v zgodbi pojavi določena beseda, ki ste jo predhodno dogovorili, je treba izvesti določeno dejanje. Otroci morajo dvigniti roko ali pred začetkom igre dobijo instrumente – in ko slišijo dogovorjeno besedo, morajo zaigrati na instrument.

9 Živalska parada

En otrok nekaj pokaže in drugi ponovijo. Racati kot raca, mukati kot krava, poskakovati kot kenguru … ko so bili vsi na vrsti, je na vrsti naslednji otrok, ki si zamisli nekaj zabavnega za vse ostale.

10 Slepe miši
Vsi otroci se postavijo v krog. En otrok stoji sredi kroga in ima zavezane oči. Otroci v krogu mu nagajajo tako, da ga rahlo vlečejo za obleko ali nežno potiskajo. Otrok na sredini, slepa miš, mora enega izmed njih ujeti in ga potegniti proti sredini. Če mu to uspe, mora v krog otrok, ki ga je ujel.

Obilo zabave ob praznovanju in uspešni zabavi

Načeloma velja, da otroku, ki ne želi sodelovati pri igri – na primer ne želi upodabljati pojmov, si ne upa ali ne želi, da bi mu zavezali oči – tega tudi ni treba storiti. Pomembno je, da spoštujemo želje otrok in jih v nič ne silimo! Lahko tudi samo opazujejo in se ob tem zabavajo!

Vsekakor vam želim veliko zabave ob praznovanju in uspešno zabavo!

Mother’s finest
Mother’s finest
alt
Naša maskota HAPPY obožuje slastne piškotke, prav tako pa jih imamo radi tudi mi. Zaradi tega na tej spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih lahko spremljamo brskanje naših obiskovalcev in jim omogočamo najboljše možne storitve. Več informacij o piškotkih in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Izjavi o varstvu podatkov. S klikom na »Sprejmem« se strinjate z uporabo piškotkov in z njimi povezano obdelavo vaših osebnih podatkov. Nastavitve lahko spremenite kadar koli, tako da na naši spletni strani spodaj ali v nadaljevanju kliknete na
ZASTAREL BRSKALNIK
Vaš brskalnik je zastarel. Posodobite ga na najnovejšo verzijo ali pa ga za več varnosti, hitrejše delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo pri ogledu naše spletni strani zamenjajte.
Razumem