ALEJA, Ljubljana
Trenutno zaprto
Delovni čas
Ponedeljek–petek
10:00 – 21:00

Sobota
10:00 – 21:00

Nedelja
12:30 – 19:00

Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
Trenutno zaprto
Delovni čas
Ponedeljek–petek
10:00 – 21:00

Sobota
10:00 – 21:00

Nedelja
12:30 – 19:00

Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
Učenje na preprost način
Igra, Učenje
Učenje na preprost način
Die kleine Botin, 13.01.2020

Nič ni hujšega kot siljenje otroka k učenju. Takoj ko se šola in potrebni napori povežejo s pritiskom ter besedo »moraš«, se mnogi otroci začnejo upirati.

Ne dovolite, da pride do tega in odpravite vse pritiske!

Otroci se vedno učijo – predvsem med igro

Pustite otroke, da se igrajo, saj pogosto najpreprostejše stvari vodijo k najboljšim spoznanjem. Na primer kuhinjska tehtnica, nekaj žvečilnih medvedkov in nekaj lego kock so dober način, da otrokom približate dojemaje teže. Koliko žvečilnih medvedkov tehta toliko kot 5 velikih lego kock?

Prve črke

Predšolski otroci odkrijejo zanimanje za črke in radi pišejo lastna imena. Za to obstaja nekaj preprostih vaj.

Pladenj z rižem in lesena palica sta osnova za risanje črk A, E ali S po predlogi.

Predloge z velikimi tiskanimi črkami in nekaj konfetov iz papirja so tudi idealni za majhna dela: Nalepite pike z lepilom za papir, da postane črka pisana. Po želji lahko črko tudi narišete ali pobarvate.

Kaj plava in kaj ne?

Otroci so navdušeni nad vodo in z nekaj običajnimi vsakodnevnimi predmeti jim z lahkoto približamo osnove fizike: Posoda z vodo je hitro pripravljena in zdaj je čas za opazovanje. Majhen kamen, žebelj, plutovina, papirnata kroglica, kos krpe, gumijast obroč. Kaj plava, kaj potone?

Preproste igre štetja:

Koliko rac plava na jezeru?

Kdo bo prvi odkril 3 zelene avtomobile?

Kdo lahko najde 3 kamne, ki so popolnoma okrogli?

NASVET:

Nataknite na prvo računsko vrvico 10 biserčkov. Popolno darilo za prvi šolski dan prvošolčkov.

Učenje ni nujno povezano s črkami in številkami

Za otroke je pomembno, da odkrijejo in okrepijo svojo samozavest. S samostojnim delom v vsakdanjem življenju lahko to spodbujate.

Še posebno lep način je, da skupaj nakupujete in otrokom napišete ali narišete njihov lasten nakupovalni seznam.

Na vhodu v supermarket vsi dobijo svoj seznam in nato se začne: Na ta način se otroci naučijo orientirati, sprejemati odločitve in prositi druge za pomoč, če je na primer polica previsoka. Na blagajni se ponovno srečate, primerjate sezname s košarami in ste resnično ponosni na uspešnost svojih otrok!

Die kleine Botin
Die kleine Botin
Daniela’s blog, diekleinebotin.at, has been all about family since she started it in 2012. The focus is on topics such as DIY, sustainability in action and mindful parenting. In addition to simple recipes and practical leisure tips, readers can always take a look at on-trend products and interesting posts too.
alt
Naša maskota HAPPY obožuje slastne piškotke, prav tako pa jih imamo radi tudi mi. Zaradi tega na tej spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih lahko spremljamo brskanje naših obiskovalcev in jim omogočamo najboljše možne storitve. Več informacij o piškotkih in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Izjavi o varstvu podatkov. S klikom na »Sprejmem« se strinjate z uporabo piškotkov in z njimi povezano obdelavo vaših osebnih podatkov. Nastavitve lahko spremenite kadar koli, tako da na naši spletni strani spodaj ali v nadaljevanju kliknete na Nastavitve piškotkov.
Sprejmem
Vse piškotke
Nujne piškotke
Ti piškotki so potrebni za delovanje naše spletne strani in jih v naših sistemih ni mogoče deaktivirati. Potrebni so iz tehničnih razlogov, da se na naši spletni strani lahko izvajajo osnovne funkcije.
Funkcionalne piškotke
Ti piškotki nam omogočajo analizo uporabe spletne strani, da lahko merimo njen uspeh in izboljšamo njeno delovanje. Za uporabo spletne strani ti piškotki niso nujno potrebni, kljub temu pa opravljajo pomembne naloge. Brez teh piškotkov funkcije, ki omogočajo optimalno brskanje po naših spletnih straneh, niso več na voljo.
Ciljne piškotke
PLANET LOLLIPOP ima poleg lastnih vsebin na www.planet-lollipop.si vključene tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ko obiščete spletno stran PLANETA LOLLIPOP, ti tretji ponudniki uporabijo piškotke, s katerimi npr. pridobijo informacije, da ste si relevantno vsebino ogledali na eni od spletnih podstrani PLANETA LOLLIPOP. Za nadaljnje informacije o uporabi piškotkov s strani tretjih ponudnikov prosimo obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov, npr. Google Analytics.
Shranite
ZASTAREL BRSKALNIK
Vaš brskalnik je zastarel. Posodobite ga na najnovejšo verzijo ali pa ga za več varnosti, hitrejše delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo pri ogledu naše spletni strani zamenjajte.
Razumem