ALEJA, Ljubljana
Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
Trenutno odprto
Delovni čas
Ponedeljek–petek
10:00 – 21:00

Sobota
10:00 – 21:00

Nedelja
11:00 – 19:00

Rezervirajte rojstnodnevno zabavo
5 nasvetov za deževne dni
Igra

5 nasvetov za deževne dni

Die kleine Botin, 13.01.2020

Ojoj, takoj ko se zunaj zdani, že udarjajo dežne kapljice na okno! Pred nami je pravi deževen dan in načrt za izlet propade. Vsi poznamo takšne trenutke in takrat je dobro imeti nekaj idej, kako se izogniti dolgčasu.

Vodne igre

Gremo v kad!

 

Kopel nam je prihranila že kar nekaj dolgočasnih popoldnevov! Še posebno zabavno je, če otroke presenetimo s posebno igro: Vtaknite plastične živali v prazen balon, ga napolnite z vodo in zavežite. Po nekaj urah v zamrzovalniku nastanejo »ledena čarobna jajca«, ki se počasi topijo v kopeli. Veselo ugibanje, katera žival je notri!

Okrasite okna z risbicami

S pomočjo kred ali otroških svinčnikov, primernih za steklo (Stabilo Woodys), na steklu nastajajo čudovite, smešne ali zelo kreativne slike. Sledite dežnim kapljicam ali narišite dežnik. Narišite sonce ali pisano mavrico. Otroci bodo uživali ne glede na motiv in pisala je mogoče hitro očistiti s klasičnim čistilcem za steklo.

Plastelin in podobno

Otroci delujejo na podlagi zaznavanja: Plastelin, slano testo in modelirna glina so kot nalašč za to. Če želite narediti trajne predmete ali jih nato tudi pobarvati, lahko za izdelavo tako imenovanega »hladnega porcelana« uporabite samo tri sestavine:

 

  • 125 g sode bikarbone
  • 60 g moke
  • 85 g vode

 

Sestavine segrejete v majhni ponvi ob stalnem mešanju na šibkem ognju. Takoj ko postane masa trda, vzemite lonec s štedilnika in pustite, da se popolnoma ohladi.
Porcelan razvaljamo na površini, potreseno z moko in ga po želji razrežemo ali predelamo v druge predmete.
Sušenje traja približno 2 dni.

Skakanje po lužah

Tudi v deževnih dneh nam malo svežega zraka ne bo škodilo: hitro obujte gumijaste škornje in si oblecite dežne hlače ter skačite po lužah! S seboj vzemite papirnati čoln in ga opazujte. Kam ga bo odneslo? Kam ga lahko odpihnemo?
Z rdečimi lički je vroč kakav pozneje še posebno dober!

Dvignite zavese!

Otroci se radi preoblačijo. Deževni dnevi so kot nalašč za majhno gledališko ali cirkuško predstavo. Otroci pripravijo program, v kuhinji pripravimo pokovko, vstopnice pa so hitro narejene iz barvnega papirja. Ne boste verjeli, kako ustvarjalni so lahko otroci – na koncu so vsi navdušeni in otroci uživajo v velikem aplavzu!

Die kleine Botin
Die kleine Botin
Daniela’s blog, diekleinebotin.at, has been all about family since she started it in 2012. The focus is on topics such as DIY, sustainability in action and mindful parenting. In addition to simple recipes and practical leisure tips, readers can always take a look at on-trend products and interesting posts too.
alt
Naša maskota HAPPY obožuje slastne piškotke, prav tako pa jih imamo radi tudi mi. Zaradi tega na tej spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih lahko spremljamo brskanje naših obiskovalcev in jim omogočamo najboljše možne storitve. Več informacij o piškotkih in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Izjavi o varstvu podatkov. S klikom na »Sprejmem« se strinjate z uporabo piškotkov in z njimi povezano obdelavo vaših osebnih podatkov. Nastavitve lahko spremenite kadar koli, tako da na naši spletni strani spodaj ali v nadaljevanju kliknete na
ZASTAREL BRSKALNIK
Vaš brskalnik je zastarel. Posodobite ga na najnovejšo verzijo ali pa ga za več varnosti, hitrejše delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo pri ogledu naše spletni strani zamenjajte.
Razumem